Το Evia Tourism Workshop αφησε το στιγμα του

Το στοίχημα της εδραίωσης μιας ετήσιας τουριστική συνάντησης στην Εύβοια κερδήθηκε. Το Evia Tourism Workshop 2019 άφησε το στίγμα του, με ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση συμμετοχών τόσο απο εταιρίες αλλά και ιδιώτες.

Διοργανωτές της εκδήλωση ήταν το Επιμελητήριο Ευβοίας και η Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας με συντονίστρια την εταιρία adventure δραστηριοτήτων ”Evia Adventure Tours”. Το ύφος της εκδήλωσης απολύτως φιλικό και προσιτό, ενώ η ημερίδα αποτέλεσε την πρώτη απόπειρα για ένα workshop με στόχο να προσελκύσει τουριστικά πρακτορεία απο την Ελλάδα, εξειδικευμένα στον adventure τουρισμό, τον τουρισμό γαστρονομίας και τον οινικό τουρισμό που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 145 συμμετέχοντες με :

11 Τουριστικά γραφεία

10 Επισκέψιμες εγκαταστάσεις (Οινοποιεία – Αποσταγματοποιεία , Επισκέψιμες μονάδες)

10 Εταιρίες Παροχής Δραστηριοτήτων (Activity Provider & Car Rentals)

8 Ελληνικά Τουριστικά Γραφεία

3 Ξένα Τουριστικά Γραφεία (Ισραήλ, Ιταλία, Ρωσία)

18 Ξενοδόχοι

8 Καταλύματα

Κατά την διάρκεια των εγγραφών εμφανίστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συνανταντήσεις με ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα καταλύματα και επισκέψιμες εγκαταστάσεις, ενώ αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον για τους παρόχους outdoor activities καθώς και για cooking classes.

Η ημερίδα είχε σαν πρωταρχικό σκοπό την εκπαίδευση των επιχειρήσεων τουρισμού της Εύβοιας, σχετικά με τις διαδιακασίες μέσω των οποίων μπορούν να αποκτήσουν εξωστρέφεια, έγινε σκιαγράφιση του προφίλ των τουριστών που αναζητούν προορισμούς και πακέτα με αντικείμενο τις δραστηριότητες φύσης και την γαστρονομία, ενώ η παρουσίαση του πετυχημένου Menalon Trail, μιας πιστοποιημένης διαδρομής πεζοπορίας στη Πελλοπόνησο, μας έκανε εμφανή τον τρομερά οφέλιμο αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε μια περιοχή ένα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγινε η παρουσίαση του νέου Γαστρονομικού Οδηγού της Εύβοιας. Τo βιβλίο αυτό αποτελεί μια εμπεριστατωμένη συλλογή με τοπικές συνταγές απο όλη την Εύβοια, που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό εργαλείο για κάθε είδους επιχείρηση στo νησί της Εύβοιας. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε γαστρονομική ταυτότητα.

Την παρουσίαση όλων των εταιριών της Εύβοιας διαδέχτηκε ελαφρύ γεύμα με εδέσματα απο τοπικές επιχειρήσεις, με παράλληλη δοκιμή κρασιών απο 5 παραγωγούς οίνου, και 1 αποσταγματοποιείο. Έγινε δοκιμή τόσο βιολογικών κρασιών, τοπικών ποικιλιών οίνου αλλά και αποσταγμάτων με επιλεγμένες πρώτες ύλες. Δοκιμάσαμε την «Ευβοική Σαλάτα» και το «Βουλωτό Αρνάκι» όπως αυτά παρουσιάζονται στον νέο Γαστρονομικό οδηγό της Εύβοιας.

Η συναντήσεις B2B κράτησαν έναν φιλικό χαρακτήρα γεγονός που στην επόμενη συνάντηση θα βελτιωθεί και θα αποκτήσει πιο δομημένο χαρακτήρα, ώστε να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για το 2020 με νέα θεματολογία και πολύ πιθανόν νέα τοποθεσία. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του χορηγούς και υποστηρικτές της ημερίδας μας.

Χορηγος Φιλοξενιας

Lucy Hotel

Μεγας Υποστηρικτης

TOULOUMIS  (Μεταλλικά Κτίρια)

Χορηγοι κρασιου-spirits

Lykos Winery

Tzivani Bio Wines

Vriniotis Winery

Κτήμα Αβάντις (Avantis Estate)

Avantes Distillery

Koutsogiorgaki Family

Χορηγοι γαστρονομιας

Dardouma Family

Μανιτάρια Δίρφυς

Εξοχική Ταβέρνα «Οι Μουριές»

Χορηγοι μετακινησης

ElectricRev

TukTuk Hellas

Χορηγοι Επικοινωνιας

GTP (Greek Travel Pages)

Travel Daily News

Εμβολος

TasteDriver

Συντονισμος

Evia Adventure Tours

leave a comment

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Συνεδριακή Αίθουσα Μιχάλη Πλατανιώτη Lucy Hotel

Συνεδριακή Αίθουσα Μιχάλη Πλατανιώτη

Lucy Hotel

Τηλ:+306973856793

eviatourismworkshop@gmail.com